PRESS och NYHETER 

 

Nu är det 1 månad kvar till den planerade yrkesförardagen på Dalarnas Trafikövningsplats i Falun. Gymnasieskolorna håller sina elever i hemmet med hemstudier och ingen tidsplanerad återgång till ordinarie verksamhet finns känd. Coronavirusets fortsatta spridning är osäker. Efter att ha samrått med flera aktörer för dagen så har vi fattat ett beslut att ställa in årets yrkesförardag.

Det är första gången på 15 år som yrkesförardagen inte genomförs, men med rådande omständigheter så är det bästa alternativet.

NTF Dalarna/Säker Trafik AB och yrkesförarrådet återkommer med inbjudan inför yrkesförardagen våren 2021.

(2020-03-27)

 

Lastbilschaufför - det dödligaste yrket!130 blivande yrkesförare på halkbanan 4 maj, 08:30-15:30.

 

NTF Dalarna genomför måndag 4 maj, 08:30-15:30, en utbildningsdag med fokus på trafiksäkerhet för Dalarnas och Gävleborgs blivande yrkesförare. 130 elever från länens gymnasieskolor med fordonslinje utbildas på Dalarnas Trafikövningsplats. Eleverna går åk 3 och kommer om några veckor att börja arbeta som buss- och lastbilschaufförer på länens vägar.

Utbildningsdagen kommer att omfatta körning på halt väglag med tunga fordon, risker kring olika typer av fordon och vägar, polisens besiktningsgrupp för tunga fordon, riskutbildning, lastbilsvolthytt, räddningstjänsten mm.

Utbildningsdagens syfte är att ge de blivande yrkesförarna den viktiga trafiksäkerhetsutbildning som skolorna inte har möjlighet att ge. Utbildningens mål är att ge eleverna nödvändig kunskap för att de skall kunna minska risken för att förolyckas eller orsaka en trafikolycka.

(2020-02-20)